diamantDe Saffier Sc 10m Cabin: de absolute koningin op het water

De Saffier 10 Sc classic is de absolute koningin op het water en een lust voor het oog te zien. Haar Koninklijke klassieke verschijning combineert de Saffier sc 10m met vloeiende zeileigenschappen door het water. Het zogenaamde ‘klappen’ op het water is haar vreemd. Door de uitstekende ballast verhouding van bijna 50% is de Saffier Sc 10m zeewaardig.

Meer ruimte

De Saffier Sc 10m onderscheidt zich door haar ruime ergonomische kuip in combinatie met de ruimte die zij binnen heeft.  Door haar diepgang van 1.13m kunt u overal zeilen en met een breedte van 2.50 en een gewicht van 2 ton kan zij prima getrailerd worden.

diamant

Gemaakt om te genieten

De kuip is gemaakt om te kunnen genieten. Er is goed nagedacht over de vormgeving en ergonomie van de kuip. Optimaal zitgenot  en genoeg ruimte voor 8 personen in de kuip. De Saffier Sc 10m laat zich eenvoudig door 1 persoon bedienen. Alle vallen, schoten en trimlijnen worden onderdeks gevoerd en komen uit bij de winchconsols waar de lijnen met  een elektrisch winch (optioneel) bedient kunnen worden.  Uiteraard is de kuip zelflozend.

Oog voor detail

De Saffier Sc 10m wordt net als alle andere Saffiers gemaakt door mensen die hun kwaliteiten ruimschoots bewezen hebben. Oog voor het kleinste detail is het kenmerk van deze werf die geleid wordt door mensen die zelf al generaties lang zeilen en bouwen. Saffieryachts is uitgegroeid tot een internationale toonaangevende werf met frisse ideeën en designs laat wel zien hoezeer men betrokken is bij hun producten.

Specificaties

Lengte 10m
Breedte 2.5m
Diepgang 1.13m
Diepgang race kiel 1.45m
Totaal gewicht 2400kg
Gewicht kiel 1000kg
Gewicht race kiel 900kg
Zeil opp. Aan de wind 43,3m
Grootzeil 23,5m
Keerfok 15.2m
Fok 108 % 19,8 m
Genaker 58 m
Spinaker 52 m
Aantal zalingen 2
Mast hoogte boven waterlijn 13,05 m
Type motor Yanmar 15 HP diesel
Inhoud diesel tank 45l
Inhoud watertank 60l
Aantal slaapplaatsen 2
Trailerbaar Ja

Bekijk hieronder de overige specificaties per onderdeel:

Rompkleur donkerblauw Ral 5011. Waterlijn en kooflijn crème/wit ral 9010

De deklayout van de Saffier Sc 10m is strak uitgevoerd. Alle schoten, vallen en lijnen lopen onderdeks. Er zijn 6 inklapbare kikkers voor het afmeren. In de voorpunt is een ankerbak en in het voordek is een flushluik gemonteerd voor ventilatie en licht onderdeks. In de opbouw zijn 2 ramen en bovenop 2 handgrepen. In het achterdek is een flushluik met toegang tot het achterschip waar u een grote opbergruimte heeft voor bv. een reddingvlot of een ingeklapte rubberboot. De Saffier Sc 10m heeft door het wegwerken van alle onderdelen geen punten waar u zich aan kunt stoten en er is voldoende ruimte op het voor- en achterdek om languit te kunnen zonnen. Dek en kuipkleur crème/wit Ral 9010

De kuip is gemaakt om te kunnen genieten. Er is goed nagedacht over de vormgeving en ergonomie van de kuip. Optimaal zitgenot  en genoeg ruimte voor 8 personen in de kuip. De Saffier Sc 10m laat zich eenvoudig door 1 persoon bedienen. Alle vallen, schoten en trimlijnen worden onderdeks gevoerd en komen uit bij de winchconsols waar de lijnen met  een elektrisch winch (optioneel) bedient kunnen worden.  Uiteraard is de kuip zelflozend.
Overstag manoeuvres zijn simpel vanwege de zelfkerende fok en ook de grootschoot is elektrisch (optioneel) in en uit te vieren.
Het stuurwiel heeft een 1-op-1 overbrenging zodat de Saffier Sc 10m direct aanvoelt en u haar met een vinger kan bedienen.
Aan het stuursysteem kan tevens een stuurautomaat (optioneel) bevestigd worden.
In de kuip is een bakskist voor het opbergen van landvasten en fenders. Tevens is er een mogelijkheid om een kuiptafel(optioneel) te installeren. Voor het luikhoofd is er een console voor kompas, snelheid,diepte en windmeter (optioneel). Een kaartplotter(optioneel) kan binnen handbereik van de stuurman geïnstalleerd worden.

De Saffier Sc 10m mag met recht een weekend sailer genoemd worden. Er is genoeg ruimte onderdeks om met 4 personen te verblijven. In de voorsteven is een V bed met daarboven schappen om kleding op te bergen. Onder deze bedden is ruimte voor andere bagage. Een vaste toilet met vuilwatertank is aan bakboordzijde geconstrueerd. Deze ruimte is uit het zicht van de salon. In de salon zelf zijn 2 zitbanken met rugleuningen. De zitbanken kunnen tevens als slaapplek worden gebruikt. Aan stuurboordzijde is een wastafeltje met stromend water ( 32 liter) en een kooktoestel geplaatst. Een koelkast (optioneel) staat aan de andere zijde. Boven de rugleuningen zijn schappen voor het opbergen van proviand. Onder de banken is er ruimte voor proviand en andere bagage. Onder de vloer is een bilgeput.

Bulbkiel is massief lood met 4×22 draadeinden en moeren. Roer is een balansroer.

Mast, giek en zalingen zijn van het type Sparcraft, het standaard rolsysteem voor de fok is onderdeks gemonteerd. Verstaging en beslag is van hoogwaardig RVS.

Grootzeil en keerfok zijn cross cut gesneden en van Dacron. Een lichtweer genua, genaker of spinaker (allen optioneel) kunnen bij de zeilgarderobe gevoegd worden.

De Saffier SC 10m wordt aangedreven door een Yanmar saildrive 2 cilinder 15 pk dieselmotor compleet met de RVS dieseltank heeft een inhoud van 32 liter. Accu is 12V/70A .Er kan optioneel een 2de accu ( 12V/100V) geïnstalleerd worden.

Al het beslag en katrollen zijn van het merk Harken.

Romp, dek en delen van het interieur zijn van polyester met gewapend glasmat en roving.
Proces wijze is handlay up. Romp is 9 mm dik boven de waterlijn, 18 mm over de volle lengte van hart schip en 24 mm ter plaatse van kiel en wrangen. Het dek is een sandwich constructie met watervast verlijmd hechthout voor versteviging daar waar nodig.
In romp is een waterlijn en kooflijn ingelamineerd.

Opties verkrijgbaar bij de Saffier Sc 10 m

 • Optionals Saffier Sc 10M
 • Romp andere kleur
 • Buiskap met rvs frame en vensters
 • Lazybag met lazyjacks
 • Beschermhoes voor stuurwiel
 • Hoes over rolfok
 • Vlag met vlaggenstok en houder
 • Naam en thuishaven op spiegel
 • Klapschroef in plaats van vaste schroef
 • Zwemtrap rvs wegneembaar aan zijkant
 • Ploegschaaranker met 30 m loodverzwaarde lijn
 • Tafel in kuip
 • Vaste toilet met vuilwatertank
 • Grootzeil en fok in laminaat fushion mx (kleur zwart,grijs of wit)meerprijs
 • Lichtweer Genua laminaat  Fushion mx met genuarails en Harken doorvoeren voor schoten naar winchconsol
 • Genaker 58m2 met boegspriet en Harken blokken en doorvoeren naar winchconsols
 • Walstroom aansluiting met acculader en 220v en 12 v stekkerpunt in binnenruimte
 • Koelkast werkend met een zeer laag stroomverbruik, laag geluidsniveau werkend tot een helling van 30 graden
 • Webasto kachel werkend op diesel met hete lucht uitstroom in kajuit
 • Raymarine wind, snelheid en dieptemeter type st 60
 • Raymarine GPS kaartplotter c80 met uitgebreide mogelijkheden
 • Stuurautomaat St 6000 onderdeks
 • Radio,Cd,mp3 speler met I pod ingang en boxen in  kuip en kajuit
 • Elektrische winch Harken om grootzeil omhoog te hijsen en alle andere vallen smeerrepen en neerhouder
 • Elektrisch te kunnen bedienen
 • Extra service batterij 12v/100A voor elektrische lier
 • Mast, giek en zalingen in creme/wit gepoedercoat
 • Massief teak dek met visgraat en lijfhouten
 • Massief teak op kuipvloer en kuipbanken
 • Dubbelas trailer Pega

Elk wens indien technisch mogelijk kunnen wij voor u realiseren.

Prijs op aanvraag, wijzigingen in uitvoering voorbehouden.

Video & Reviews

Vraag een brochure aan

Wilt u meer informatie ontvangen over de Saffier Sc 10m Cabin of over een ander model? U kunt via onderstaand formulier een brochure aanvragen.

Over welk type Saffier zou u meer informatie willen ontvangen?*

 Saffier Sc 6.50 Saffier 6.50 Diesel Saildrive Saffier Sc 6.50 Royale Saffier Sc 80 Saffier Sc 10 Saffier Se 23 ft Saffier Se 26 ft Saffier Se 33 ft

Naam*

Adres*

Postcode*

Woonplaats*

Land*

Telefoon*

Uw email*

Zeilgebied

Eventuele opmerkingen